Garnáty s lístky thajské "anýzové" bazalky
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Chilli paprička |
1 ks |
Cukr palmový |
2 kávová lžička |
Garnát obecný |
600 g |
Kari pasta |
3 kávová lžička |
Mléko kokosové |
200 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a očištěné garnáty vyloupeme - a po jednom je nařízneme na hřbetu, aby se rozevřely jako motýli. Na obou koncích je necháme spojené.
- Na středně silném ohni rozpálíme olej v pánvi wok a asi 3 minuty na něm pražíme suchou kari pastu. Kari pastu zalijeme kokosovým mlékem, rybí omáčkou, přisypeme palmový cukr a ještě chvíli dusíme. K tomu přidáme garnáty - a dusíme je, dokud se neuvaří.
- Podle potřeby dochutíme. Nachystáme porce do misek - a nakonec ozdobíme bazalkovými lístky a kolečky červené chilli papričky.