Garnáty s lístky thajské "anýzové" bazalky

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Chilli paprička 1 ks
Cukr palmový 2 kávová lžička
Garnát obecný 600 g
Kari pasta 3 kávová lžička
Mléko kokosové 200 ml
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a očištěné garnáty vyloupeme - a po jednom je nařízneme na hřbetu, aby se rozevřely jako motýli. Na obou koncích je necháme spojené.
  2. Na středně silném ohni rozpálíme olej v pánvi wok a asi 3 minuty na něm pražíme suchou kari pastu. Kari pastu zalijeme kokosovým mlékem, rybí omáčkou, přisypeme palmový cukr a ještě chvíli dusíme. K tomu přidáme garnáty - a dusíme je, dokud se neuvaří.
  3. Podle potřeby dochutíme. Nachystáme porce do misek - a nakonec ozdobíme bazalkovými lístky a kolečky červené chilli papričky.